Nepieciešama palīdzība? Raksti uz atbalsts@gustus.lv

🚚 Bezmaksas piegāde pasūtījumiem no 50 €

Gaisīgu pašceptu pankūku recepte: Viegli un perfekti katru reizi

Gaisīgas pašceptas pankūkas

Nav nekā labāka par siltu pufīgu pankūku kaudzi, ar ko sākt rītu. Šī klasiskā pašcepto pankūku recepte ir ātra, vienkārša un tajā ir izmantotas noliktavas preces, kas, iespējams, jau ir jūsu rīcībā. Neatkarīgi no tā, vai šīs pankūkas paredzētas mājīgām ģimenes brokastīm, brīvdienu brokastīm vai jautram bērnu ēdienam, tās vienmēr ir nepārspējamas garšas un mākoņiem līdzīgas tekstūras. Iegremdējieties, lai uzzinātu ekspertu padomus, garšīgas variācijas un visus noslēpumus, kas palīdzēs jums izcept lieliski zeltainas un pūkainas pankūkas!

Kāpēc Tev patiks šī recepte

  • Gaisīgas un vieglas: Tev izdosies katru reizi, ievērojot vienkāršus padomus.
  • Ātri un vienkārši: Gatavs mazāk nekā 30 minūtēs – ideāli piemērots aizņemtiem rītiem vai slinkajām brīvdienām.
  • Ģimenes iecienītākais: Šīs pankūkas ir brokastu klasika, ko mīl gan bērni, gan pieaugušie.
  • Universāls: viegli pielāgojams uztura vajadzībām (vegāns, bez lipekļa, ar augstu olbaltumvielu saturu, paniņas un citi).
  • Bezgalīgi papildinājumi: No tradicionālā kļavu sīrupa un sviesta līdz ievārījumiem, riekstu sviestam un svaigiem augļiem – veidojiet katru partiju pēc saviem ieskatiem.

Sastāvdaļas

  • 200 g universālo miltu – klasisko pankūku pamats. Īpaši maigām pankūkām izmēģiniet Caputo Pasticceria kviešu miltus Type 00 vai Caputo miltus Double Zero 00.
  • 2 ēdamkarotes cukura – saldina mīklu un palīdz apcepties.
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera – nodrošina mīklas uzrūgšanu un pūkainību.
  • 1/2 tējkarotes cepamās sodas – papildu pacelšanās un mīksta tekstūra, īpaši ar paniņām.
  • 1/2 tējkarotes smalkas jūras sāls – līdzsvaro garšas.
  • 2 lielas olas – nodrošina struktūru un bagātību (sk. vegānu variantu zemāk).
  • 300 ml piena (piena vai augu izcelsmes) – Mitrums ideālai mīklai, bez piena izmanto mandeļu, auzu vai sojas pienu.
  • 50 g nesālīta kausēta sviesta vai 3 ēdamkarotes neitrālas eļļas – piešķir maigumu. Lai iegūtu augstākās kvalitātes garšu, izmēģiniet Gustus Organic Extra Virgin olīveļļu.
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta (pēc izvēles) – silts, aromātisks aromāts.
  • Sviests vai eļļa ēdiena gatavošanai – lai novērstu saķepšanu; par eļļas uzlabošanu skat. iepriekš.

Kā pagatavot pankūkas (soli pa solim)

  1. 1. solis: Sajauc sausās sastāvdaļas

    Lielā maisīšanas traukā samaisiet miltus, cukuru, cepamo pulveri, cepamo pulveri, sodu un sāli. Tas nodrošina vienmērīgu izkliedi un samazina gabaliņu veidošanos.

  2. 2. solis: Samaisiet slapjās sastāvdaļas

    Atsevišķā bļodā vai krūzī sakult kopā olas, pienu, izkausētu sviestu (vai eļļu) un vaniļas ekstraktu, ja izmantojat, līdz tas labi apvienojas.

  3. 3. solis: apvienot un atpūsties mīklu

    Ielejiet slapjās sastāvdaļas sausajās. Viegli saputojiet vai samaisiet, līdz maisījums ir sajaukts – daži nelieli gabaliņi ir absolūti labi! Nepārmaisiet, citādi pankūkas var iznākt cietas.

    Ļauj mīklai atpūsties 5-10 minūtes – tas atslābina lipekli un nodrošina mīklas pūkainību.

  4. 4. solis: Pankūku gatavošana

    • Uzkarsē pannu vai pannu ar nelīpošu virsmu uz vidējas uguns. Viegli apsmērējiet ar sviestu vai dažiem pilieniem neapstrādātas olīveļļas, lai apcepums iegūtu zeltainu garozu.
    • Katrai pankūkai uz karstās pannas uzberiet apmēram 1/4 glāzes (60 ml) mīklas. Ievērojami atstājiet pietiekami daudz vietas, lai tās varētu apgāzt.
    • Gatavojiet, līdz virspusē veidojas mazi burbulīši un malas izskatās gatavas, apmēram 2-3 minūtes. Padoms: Lai pankūkas dabiski paceltos, tās nedrīkst spiest uz leju!
    • Ar lāpstiņu uzmanīgi apgrieziet un cepiet vēl 1-2 minūtes, līdz abas puses ir zeltaini brūnas un vidus ir gatavs.
    • Atkārtojiet ar atlikušo mīklu, gatavās pankūkas siltas turiet zem tējas dvieļa vai zemā cepeškrāsnī.

Profesionāļu padomi:

  • Izmantojiet pannu ar nelīpošu virsmu vai smagu pannu, lai cepumi vienmērīgi apbrūnētu.
  • Mīklai jābūt pietiekami biezas, lai tā noturētu formu, bet lai to varētu izliet – ja tā ir pārāk bieza, pievienojiet vēl nedaudz piena.
  • Pannu neaizsildiet un regulējiet karstumu, lai izvairītos no apdegšanas.

Pankūku variācijas un aizstājēji

  • Paniņu pankūkas: Lai iegūtu lielāku maigumu un pikantumu, parasto pienu nomainiet ar paniņām. Samazināt cepamā pulvera daudzumu līdz 1 tējkarotei un saglabāt 1/2 tējkarotes cepamās sodas.
  • Vegānu pankūkas: Izlaidiet olas un izmantojiet 2 ēdamkarotes maltu linsēklu + 5 ēdamkarotes ūdens (ļaujiet nostāvēties 5 minūtes). Sviesta vietā izmantojiet augu pienu un eļļu.
  • Bezglutēna pankūkas: Pamainiet miltus pret bezglutēna miltu maisījumu vai izmantojiet pusi auzu miltu. Pārliecinieties, ka cepamais pulveris nesatur lipekli.
  • Pankūkas ar augstu olbaltumvielu saturu: Pievienojiet kausiņu nearomatizēta vai vaniļas proteīna pulvera (attiecīgi samaziniet miltu daudzumu). Vai arī pievienojiet grieķu jogurtu vai biezpienu.
  • Pankūkas bez piena produktiem: Sviesta vietā izmantojiet savu iecienītāko pienu bez piena (sojas, auzu, mandeļu) un eļļu.
  • Cukura aizstājēji: Izmantojiet kokosriekstu cukuru, medu vai kļavu sīrupu. Lietojot šķidros saldinātājus, nedaudz samazināt pievienoto šķidrumu daudzumu.
  • Miltu mijmaiņas darījumi: Izmēģiniet Caputo Pasticceria miltus 00 vai Caputo miltus Double Zero 00, lai iegūtu īpaši maigas pankūkas.

Lai pankūkas būtu garšas pilnas, tieši pirms gatavošanas iemaisiet tajās papildinājumus, piemēram, mellenes, šokolādes skaidiņas vai sasmalcinātus banānus!

Pankūku piedevas un pasniegšanas ieteikumi

Lieliska pankūku kaudze ir pelnījusi labākos papildinājumus. Šeit ir idejas, kas iedvesmos jūsu nākamās brokastis vai vēlās brokastis:

  • Klasika: Sviests un kļavu sīrups.
  • Augļu konservi: Izmēģiniet Confettura Extra di Fichi di Puglia vai vīģu ievārījumu Vidusjūras garšu.
  • Riekstu sviesti un pastas: Uzklājiet gliemežu pistāciju krēmu vai mandeļu sviestu.
  • Svaigi augļi: banānu monētas, ogas, persiki vai sautēti āboli.
  • Jogurts un medus: Grieķu jogurts ar medu vai agaves.
  • Šokolāde: Šokolāde: Mini šokolādes skaidiņas, šokolādes mērce vai kakao skaidiņas.
  • Putukrējums: Īpašiem gadījumiem.
  • Pikanti: papildiniet ar kraukšķīgu speķi, kūpinātu lasi vai olām, lai pagatavotu vēlās brokastis.

Pasniedziet pankūkas ar klasiskām brokastu piedevām vai kopā ar tādiem gardumiem kā Mulino Bianco plūmju kūkas, šokolādes flautas vai Cuor di Mela ābolu cepumi, lai iegūtu izsmalcinātu mājas brokastu garšu!

Uzglabāšanas, atkārtotas sildīšanas un sasaldēšanas padomi

  • Uzglabāšana: Ļaujiet pankūkām atdzist. Uzglabāt ledusskapī 2-3 dienas hermētiskā traukā vai aizvākojamā maisiņā.
  • Pārsildīšana: Uzkarsē cepeškrāsnī (150°C/300°F) 5-10 minūtes vai ielieciet tosterī, lai malas būtu kraukšķīgas. Ja steidzaties, pagatavojiet mikroviļņu krāsnī 15-30 sekundes.
  • Sasaldēšana: Izkārtojiet pankūkas vienā slānī un sasaldējiet uz cepešpannas. Pēc sasaldēšanas sakraut saldētavas maisiņā ar pergamentu starp slāņiem. Uzglabā līdz 2 mēnešiem.
  • Lai uzsildītu no saldēta produkta: Uzkarsējiet pankūkas tieši no saldētavas vai mikroviļņu krāsnī, iesaiņotas mitrā papīra dvielī.

Biežāk uzdotie jautājumi par pankūkām un problēmu novēršana

Kā pankūkas padarīt pūkainas?

Lai pankūkas būtu pūkainas, izmantojiet svaigu cepamo pulveri, nepārjauciet mīklu (daži gabaliņi ir labi!) un pirms cepšanas ļaujiet mīklai dažas minūtes atpūsties. Gatavošana uz karstas, iepriekš uzkarsētas pannas arī palīdz pankūkām skaisti uzpūsties.

Kāda ir atšķirība starp amerikāņu pankūkām un cita veida pankūkām, piemēram, crepes?

Amerikāņu pankūkas ir biezas, pūkainas un ar cepamo pulveri vai sodu. Franču pankūkas (crepes) ir plānas, maigas un bez rauga. Angļu pankūkas arī ir plānas, bet nedaudz biezākas nekā crepes un vairāk olu. Katram veidam ir sava tekstūra un pielietojums!

Vai es varu pagatavot pankūkas bez olām vai piena produktiem?

Pilnīgi noteikti! Pankūkām bez olām izmantojiet linu “olas” (2 ēd.k. linsēklu + 5 ēd.k. remdēta ūdens). Bezpiena produktu gadījumā pienu nomainiet pret augu pienu un izmantojiet eļļu vai vegānu sviestu. Ar šiem aizstājējiem pankūku tekstūra saglabāsies garda un pūkaina.

Kāpēc manas pankūkas ir plakanas vai gumijotas?

Plakanas vai gumijotas pankūkas parasti tiek gatavotas, ja mīklas maisījums ir vecs (cepamais pulveris/soda), ja mīkla ir pārlieku samaisīta vai ja ir izlaists atpūtas laiks. Pārbaudiet arī pannas temperatūru – pārāk karsta panna var apdedzināt ārpusi, pirms iekšpuse uzpūšas!

Vai pankūku pārpalikumus var sasaldēt?

Jā! Atdzesē pilnībā, sasaldē vienā slānī, pēc tam pārnes uz rāvējslēdzēja aizdares maisiņu. Saldēt līdz diviem mēnešiem. Uzkarsē tosterī vai cepeškrāsnī – lieliski piemēroti ātrām brokastīm!

Kāda panna ir vislabākā pankūkām?

Pankūkām ir ideāli piemērota panna ar nelīpošu virsmu vai plakana panna, kas nodrošina vienmērīgu karstumu un vieglu apvēršanu. Pirms mīklas pievienošanas pārliecinieties, ka panna ir labi uzsildīta.

Kā zināt, kad apgāzt pankūkas?

Pārgrieziet pankūkas, kad virspusē parādās burbuļi un malas izskatās gatavas, bet ne sausas. Apakšai jābūt zeltaini brūnai – pirms apgriešanas uzmanīgi apskatiet.

Vai mīklu var pagatavot iepriekš?

Pankūku mīklu vislabāk pagatavot svaigu, taču sauso un mitro mīklu var sajaukt atsevišķi jau iepriekš un tad apvienot tieši pirms gatavošanas. Ja mīklu atdzesējat, ļaujiet tai atdzist līdz istabas temperatūrai un pirms lietošanas ātri samaisiet.

Labākais pankūku papildinājums?

Klasiskais kļavu sīrups un sviests vienmēr ir uzvarētāji. Ja vēlaties ko īpašu, izmēģiniet augļu ievārījumus(vīģes), riekstu sviestu, svaigus augļus, jogurtu vai pistāciju krēmu. Iespējas ir bezgalīgas!

Vairāk brokastu recepšu ideju

Ja jums patika šīs mājās ceptās pankūkas, papildiniet savu brokastu ēdienkarti ar gardām uzkodām un našķiem:

Lai iegūtu vairāk iedvesmas un iegādātos augstākās kvalitātes brokastu produktus, apmeklējiet mūsu mājaslapas veikala lapu.

Izbaudiet pūkainas pašceptas pankūkas – un visus gardos veidus, kā tās pasniegt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *